ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:     211 8004111 - 211 8004112    10πμ - 9μμ Δευτέρα - Παρασκευή

€750.00

Ακίτα Αμερικάνικο - Akita American


Άλλη ονομασία:  

Καταγωγή ράτσας:   Αμερική  

Ύψος:   61-71 Εκατοστά   |   24-28   Inches
Βάρος:   34-54 Κιλά   |   75-120   Pounds


Group
Χρωματισμός
Χρησιμότητα
Ιδιοσυγκρασία
Σκύλοι Εργασίας
Διάφοροι χρωματισμοί με/χωρίς μάσκα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Έξυπνο, προστατευτικό, συντροφικό


Αξιολόγηση

Βαθμός εκπαίδευσηςΙκανότητα φύλακαΚατάλληλο για διαμέρισμαΣτοργικό - παιχνιδιάρικοΑνάγκη για άθληση

Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω στην εικόνα για να δείτε την αξιολόγηση της ράτσας με κλίμακα από 1 - 5.

Μορφολογία

Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί, με βαριά κόκαλα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής είναι τομεγάλο κεφάλι με όρθια, τριγωνικά αυτιά. Επιπλέον, τα μάτια του Ακίτα είναι μικρά, σκοτεινά, με τριγωνικό σχήμα. Η ουρά του είναι πλούσια και φουντωτή και την κρατά γυριστή πάνω από την πλάτη του. Έχει παχύ τρίχωμα σε δύο στρώματα και εμφανίζεται σε ποικιλία χρωμάτων, με χαρακτηριστικό σκούρο ρύγχος (μάσκα).

Χαρακτήρας

Σε γενικές γραμμές, το Αμερικάνικο Ακίτα είναι πολύ υπάκουο σκυλί, αλλά μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτο σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο. Είναι πολύ ευγενική, καθώς και πολύ πιστό και χρειάζονται τη συντροφιά. Ενώ το Αμερικάνικο Ακίτα μπορεί να είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά και διστακτικό προς τους ξένους, αποτελούν άριστα σκυλιά φρουράς και πολύ καλό με τα παιδιά στην οικογένειά τους. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτή τη φυλή με σεβασμό και σοβαρότητα. Είναι σημαντικό να κοινωνικοποιήσουν σωστά το Ακίτα από τη γέννησή του. Το Αμερικάνικο Ακίτα χρειάζονται σταθερή εκπαίδευση από νωρίς για να προληφθεί η εμφάνιση της ανυπακοής ή η υπερβολικά ανεξάρτητη συμπεριφορά. Το Ακίτα ανταποκρίνεται πολύ καλά στην εκπαίδευση, είναι συνεπές, και δεν αντιδρά όταν αναγκάζεται να κάνει κάτι δεν θέλει να κάνει. Το Akita είναι ένα μεγάλο σκυλί φρουράς, αλλά πρέπει να παραμένει εντός της κατοικίας της οικογένειας και όχι στην αυλή ως σκύλος-φύλακας. Ένα Ακίτα δεν πρέπει ποτέ να αναμένεται να λειτουργήσει με εξάρτηση. Αν θέλετε ένα σκύλο εξαρτημένο, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή μιας άλλης φυλής. Αυτά τα πολύ ισχυρά, μεγαλοπρεπή πλάσματα έχουν καρδιά από γυαλί και απαιτούν το σεβασμό σας, τη συνέπεια στις εντολές και τη υπομονή για την εκπαίδευσή τους.

Ιστορικό

Το Αμερικάνικο Ακίτα είναι εξέλιξη του Γιαπωνέζικου Ακίτα που μεταφέρθηκε στην Αμερική στα τέλου της δεκαετίας του 1940 και διασταυρώθηκε με δυτικές φυλές σκύλων. Έτσι προέκυψε μια νέα φυλή, με διαφορά μεγέθους στο σώμα και στο κεφάλι, με το Γιαπωνέζικο Ακίτα.

Περιποίηση

Το Αμερικάνικο Ακίτα έχει σκληρό και παχύ τρίχωμα που απαιτεί αρκετή φροντίδα. Θα πρέπει να είναι λουσμένο μόνο όταν είναι απαραίτητο και να βουρτσίζεται τακτικά με μια βούρτσα με σκληρές τριχές. Επίσης τα μάτια θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το τρίχωμά του δε χρειάζεται κούρεμα.

Γενικά θέματα υγείας

Το Ακίτα μπορεί να είναι ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς. Επίσης, δερματικά προβλήματα, προβλήματα στα μάτια, και προβλήματα στο γόνατο είναι συνηθισμένα. Ο μέσος προσδόκιμος χρόνος ζωής της φυλής είναι 10 έως 12 έτη, και κατά μέσο όρο δίνει 7-8 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Για να είναι σε φόρμα και να παραμείνει υγιές, το Ακίτα χρειάζεται συνεχή άσκηση. Μπορεί άνετα να μείνει σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να βγαίνει συχνούς περιπάτους. Είναι σημαντικό για τη συγκεκριμένη φυλή, να μην έχει καμία άσκηση μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το φαγητό του. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη φυλή είναι επιρρεπής σε πρηξίματα στομάχου.

Φωτογραφίες - Βίντεο

American AkitaAmerican AkitaAmerican AkitaAmerican Akita

Κάλυψη μετά την αγορά

Guaranteed

30 ημέρες κάλυψη εκγατάστασης και προσαρμογής

1 έτος εγγύηση μορφολογίας και γενετικών ανωμαλιών

2 χρόνια εγγύηση για την περίπτωση ισχιακής δυσπλασίας

Παρότι οι γεννήτορες του σκύλου, μπορεί να μην έχουν καμία γενετική ανωμαλία, τίποτε δεν μας εξασφαλίζει στο μέλλον ότι, δεν μπορεί να τύχει να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σχετικό. Για αυτό το λόγο και για να είναι οι πελάτες μας καλυμμένοι, παρέχουμε εγγύηση ενός έτους για κάθε γενετική ανωμαλία ή οφθαλμική ασθένεια, παρουσιαστεί στον πρώτο χρόνο της ηλικίας του ζώου.

ΔώραTo DVD "Νέο κουτάβι και τώρα τι γίνεται;" ...που έχει βοηθήσει χιλάδες νέους ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο να "χτίσουν" μια καλή σχέση με τον νέο τους σύντροφο ΔΩΡΕΑΝ προπληρωμένες Θεωρητικές και Πρακτικές συμβουλές σε κάθε μας πελάτη.

Ανεξάρτητα από την ράτσα του μικρού σας φίλου, προσφέρουμε δωρεάν ένα πρόγραμμα αρχικών μαθημάτων διάρκειας 5 μηνών, σε έμπειρο εκπαιδευτή καλύπτοντας την ηλικία από 3 μηνών μέχρι 8 μηνών.

Με κάθε παραγγελία δώρο το starter kit της Hills
Διαθέσιμες Επιλογές:Είσαστε στη σελίδα: Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ακίτα Αμερικάνικο - Akita American

Είδατε πρόσφατα:
Κατασκευαστές
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση
Σε σύνδεση
2 Επισκέπτες 
1 Πελάτης
0 παραγγελίες
Μοιραστείτε Το
Μοιραστείτε μέσω Ε-Mail Μοιραστείτε στο Facebook Μοιραστείτε στο Twitter